Denk en Doe Mee! Fonds half jaar verlengd

CApelle – Het Denk en Doe Mee! Fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel wordt met een half haar verlengd tot 1 juli volgend jaar. Dit heeft de gemeenteraad van Capelle besloten. Het fonds is bedoeld om maatschappelijke plannen van inwoners met een financiĆ«le bijdrage en hulp te ondersteunen.

In het fonds zit nog een bedrag van ā‚¬1,5 miljoen euro. Wethouder Ans Hartnagel: ā€œIk doe een oproep aan alle Capellenaren: Kom met ideeĆ«n om de stad nog beter, mooier en leefbaarder te maken en we gaan er serieus naar kijken en er iets mee doenā€.

Het Denk en Doe Mee! Fonds is in 2018 gestart. De afgelopen jaren zijn er al 79 plannen gesteund vanuit het fonds. In totaal werd 2,3 miljoen euro uitgekeerd. Daarnaast zijn er op dit moment diverse aanvragen in behandeling met een gezamenlijke waarde van nog eens 1 miljoen euro. Het Denk en Doe Mee!-fonds zou op 31 december eindigen. Het college van B&W heeft voorgesteld het fonds met een half jaar te verlengen, omdat er nog geld beschikbaar is. De gemeenteraad heeft daarmee ingestemd.

Wethouder Hartnagel: ā€œDe afgelopen jaren hebben we gezien dat het fonds een succes is. Heel veel mooie ideeĆ«n van de bewoners zijn de afgelopen jaren gerealiseerd. Ik hoop dat tot 1 juli nog meer Capellenaren en Capelse organisaties de weg naar ons fonds weten te vinden. Ik weet dat er nog veel goede ideeĆ«n voor Capelle zijn en daarbij helpen we als gemeente graag om dat voor elkaar te krijgen!ā€

Bijdragen aan de stad

Het maatschappelijk initiatief van inwoners moet bijdragen aan het woon-, werk- of leefklimaat in Capelle. De ondersteuning kan bestaan uit geld, hulp bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van een vergunning of het contact leggen met andere Capellenaren.

IdeeĆ«n die tot nu toe een bijdrage vanuit het Denk & Doe mee!-fonds hebben ontvangen, zijn onder meer: vernieuwing van het scoutcentrum, nieuwe laptops voor het Serniorweb Leercentrum Capelle, een mobiel horecapunt voor de korfbal, de reeks bijeenkomsten ā€˜Capelse culturen ontmoeten elkaarā€™, de Max Mobiel, stadswijngaard Sjatoo010, herinrichting Vijvergebied en de bestrijding eenzaamheid onder jongeren en ouderen.

Meer informatie over het Denk en Doe Mee! FondsĀ  is te vinden op de website:Ā www.denkendoemeefonds.nl.