Gouda heeft een Regenboogcafé

Foto ter illustratie

Vanaf 17 november opent Cultuurhuis Garenspinnerij haar deuren om de Regenboog Alliantie Gouda welkom te heten. Mensen kunnen elkaar hier iedere derde donderdag van de maand ontmoeten in het Regenboogcafé. Dit is onderdeel van een nauwere samenwerking tussen de Regenboog Alliantie en het Cultuurhuis.

De Regenboog Alliantie Gouda komt op voor Goudse lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans, intersekse, queer, aseksueel en anderen die zich hier op een of andere manier in herkent. Net als Cultuurhuis Garenspinnerij streeft de Regenboog Alliantie naar een diverse en inclusieve samenleving waar iedereen welkom is en die werk maakt van gelijkheid en emancipatie. Uit onderzoek van de World Health Organization blijkt dat mensen op sociaal, mentaal en fysiek vlak baat hebben bij kunst en cultuurbeoefening. Het is dan ook logisch dat deze twee organisaties elkaar hebben gevonden in dit nieuwe structurele samenwerkingsverband.

In het Regenboogcafé kun je terecht voor ontmoeting, een drankje en om met elkaar in gesprek te gaan. Ook kan je diverse spellen spelen en kunnen er gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd. Ruimte bieden voor gevoelens, afleiding, elkaar inspireren en het delen van ervaringen met gelijkgestemden staat centraal tijdens deze avonden.

Deze cafés worden iedere derde donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur georganiseerd in Cultuurhuis Garenspinnerij. Meer informatie over de Regenboog Alliantie Gouda vind je op hun website.