Zonnebloem Nieuwerkerk bezorgt een kerstlichtje bij alle gasten en vrijwilligers

Nieuwerkerk – De Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem heeft deze week voor een lichtpuntje bij haar gasten en vrijwilligers gezorgd. In het kader van ‘een klein gebaar’ hebben we aan al onze gasten en vrijwilligers een kerstlichtje bezorgd. Op onze website vindt u een kort verslag hiervan.
Het is natuurlijk goed balen als je vanwege de lockdown en de corona niet van alles kunt doen. Realiseer je dan eens dat voor veel van de gasten van de Zonnebloem dit eigenlijk een normale situatie is. Ze zijn voor bijna alles wat ze willen ondernemen afhankelijk van derden. Voor hen zijn de activiteiten die voor hen georganiseerd worden vaak het enige uitje wat ze hebben. Een jas aan doen en door het park rennen? Dat kan natuurlijk niet. Doordat het sociale netwerk van onze gasten vaak erg beperkt is, is ook het even iemand opbellen voor een praatje niet mogelijk. Daarom zorgt de Zonnebloem er voor dat er in ieder geval aandacht is voor de gast. Het verlicht de eenzaamheid en biedt een luisterend oor.
Dat was dan ook het doel van de actie. Een presentje, waaruit toch weer aandacht en betrokkenheid blijkt voor onze gasten. Dit keer ook voor onze vrijwilligers, die onze gasten ook dit jaar, waarbij alles -ook voor de vrijwilligers- zo moeilijk was, volop hebben gesteund, bezocht, gebeld en waar mogelijk, er op uit zijn geweest.
Het bestuur van de Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel is daarom ook trots op de inzet van haar vrijwilligers.