Zon op Zuidplas houdt online informatieavond

Energie Coöperatie “Zon op Zuidplas” organiseert donderdagavond 17 december een online informatieavond. Om 19:30, 20:30 en 21:30 wordt een presentatie gegeven waarin wordt uitgelegd hoe inwoners kunnen deelnemen aan de zonneprojecten. Al 60 leden wekken hun eigen duurzame stroom op met 560 zonnepanelen verspreid over drie daken. Nieuwe leden zijn hard nodig om ook het vierde dak nog dit jaar te vullen. Dat van de Gemeentewerf en afval-brengstation in Zevenhuizen.

Vanwege de postcoderoosregeling nodigt het bestuur in het bijzonder inwoners van Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht, Oud Verlaat en Nesselande uit. Voorzitter Rob van Esseveldt: “Alle inwoners kunnen een steentje bijdragen aan de CO2-reductie en financieel profiteren van de energie transitie. Duurzame elektriciteit lokaal opwekken met installaties in eigendom van de inwoners is een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategie (RES). We hopen dan ook dat vele nieuwsgierigen op deze avond even online langs zullen komen om hun licht op te steken”.

Op www.zonopzuidplas.nl staan de links om direct in te loggen op de Zoom meeting en om de aankondiging op Facebook te bekijken. De avond begint om 19:30, vanaf 19:15 kan ingelogd worden.