Wensbox voor ouderen in Zuidplas

Zuidplas -Tijdens de Nationale Ouderendag heeft het comité van ‘Zuidplas voor Ouderen’ de aftrap gegeven om wensen van ouderen te verzamelen. Men wil deze wensen de komende maanden zoveel mogelijk uit laten komen. Hiermee wil het comité extra aandacht geven aan de ouderen van Zuidplas in de ‘donkere dagen’ en in deze coronatijd.

De wensboxen werden die dag geplaatst bij de Meander in Nieuwerkerk aan den IJssel, Vivere in Moordrecht, Beth San in Moerkapelle en De Zevenster in Zevenhuizen. Daarnaast wordt er in diverse supermarkten in de gemeente Zuidplas ook zo’n rode ‘Wensbox’ geplaatst. Inleveren van wensen kan tot en met 31 oktober.

Wensen van ouderen: dat is natuurlijk uiteenlopend, maar denk bijvoorbeeld aan een kerstboompje optuigen, puzzels, workshop bijwonen, een uitstapje, een balkon opfleuren, iets repareren, kopje koffie ergens drinken etc. Maar het gaat ook om dieper liggende wensen. Schroom niet, verras het comité met uw wens.

Natuurlijk is het in deze tijd van Corona een extra uitdaging om de wensen te vervullen, maar het comité zal er alles aan doen om te kijken hoe e.e.a. op een creatieve manier gerealiseerd kan worden. Wensen die echt niet uitgevoerd kunnen worden, daar zal het comité een ander lief gebaar tegenover zetten. Niemand met een wens zal vergeten worden.

Het comité benadert diverse bedrijven om mee te helpen en natuurlijk zijn er vrijwilligers nodig om deze actie zo goed mogelijk uit te voeren.

Op de facebook groep (Zuidplasvoorouderen) zal de voortgang van de actie bijgehouden worden en bedrijven en vrijwilligers kunnen zich daar ook aanmelden om te helpen.

Stuur gerust een mail naar het comité, ook voor eventuele wensen voor bijvoorbeeld Opa, Oma, de buurvrouw of de buurman: zuidplasvoorouderen@gmail.com

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl