Weekendafsluiting deel van A20 plus toe- en afritten

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 3 juli 22.00 uur tot maandag 6 juli 05.00 uur werkzaamheden uit op de snelweg A20, richting Gouda.

Het werk bestaat uit onderhoud aan het asfalt, voegovergangen, geleiderails, bruggen, viaducten en een verkeersportaal. Onderdeel van het werk is het toepassen van het nieuw type geluiddempend asfalt tweelaags zoab fijn op het tracé A20 Terbregseplein tot de afslag van Capelle aan den IJssel (16).

De snelweg A20 is tijdens de werkzaamheden afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Gouwe, in de richting van Gouda. In tegengestelde richting blijft de A20 gewoon toegankelijk voor weggebruikers.

De af- en toeritten Capelle aan den IJssel (16), Nieuwerkerk aan den IJssel (17) en Moordrecht (18) zijn dat weekend afgesloten. De toeritten en verzorgingsplaats De Vink (inclusief benzinestation) zijn op vrijdag 3 juli al vanaf 21.00 uur afgesloten.

Vanuit Breda, Bergen op Zoom en vanuit Maasvlakte/ Europoort worden omleidingen aangegeven om de A20 te vermijden.

Het toepassen van het nieuwe type geluiddempend asfalt tweelaags zoab fijn op het tracé A20 Terbregseplein – Afslag 16 Capelle aan de IJssel is onderdeel van de aanleg van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam tussen het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport, in deze aanleg wordt veel aandacht besteed aan het beperken van geluidshinder voor de omgeving.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl