V.V.Nieuwerkerk krijgt zes kunstgrasvelden met licht en twee pannakooien

Nieuwerkerk – Hans Jeroense, de voorzitter van V.V.Nieuwerkerk is trots op zijn club, want volgens hem is er geen andere club in Nederland met zes verlichte kunstgrasvelden. Dit meldt de voetbalclub op hun website. De club is al langer bezig met uit te breiden, eerst met de kleedkamers en nu komend seizoen met de velden, waarvan twee nieuwe kunstgrasvelden en twee waarvan het kunstgras na 10 jaar vervangen wordt.      

Op de kop van veld 7 komen twee pannakooien. Daar is met diverse acties voor gespaard. Omdat het terrein van de gemeente is, zijn de kooien ook overdag open en kunnen ze een trekpleister voor de jeugd van Nieuwerkerk worden.

De grootste winst zit in de trainingscapaciteit met de zes velden. Door twee extra trainingsvelden met kunstgras kan er meer tijd en ruimte gegeven worden om te trainen.

V.V.Nieuwerkerk gaat ook de wachtlijsten proberen weg te werken. Qua kleedkamers en velden moet dat kunnen. Alleen kan de organisatie een probleem zijn, want de club heeft nog meer vrijwilligers nodig in de organisatie om alles elke week geregeld te krijgen.

Van de Gemeente mocht V.V.Nieuwerkerk voor de nieuwe velden kiezen welk type kunstgras ze wilden nemen. Er zijn allerlei opties, mede vanwege de landelijke discussie over de gezondheid van enkele jaren geleden, is er gekozen voor dezelfde ondergrond als er nu is, dus met de bekende rubber korrels. Naast veiligheid gaf de conformiteit de doorslag, alle velden met dezelfde ondergrond. Dat voorkomt discussies met teams die voorkeur hebben voor een bepaalde ondergrond met trainen of wedstrijden.

Door Marcel de Dood

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl