Suurhoffbrug (A15) in richting Maasvlakte tot zaterdag 18 juli afgesloten

De Suurhoffbrug (A15) inclusief toerit 9 is van vrijdag 17 juli (18.00 uur) t/m zaterdag 18 juli (16.00 uur) in de richting van Rotterdam naar de Maasvlakte afgesloten voor al het verkeer. Er vinden dan reparatiewerkzaamheden plaats. Verkeer vanuit Rotterdam richting Oostvoorne en de Maasvlakte wordt omgeleid. De vertraging is 10 tot 30 minuten.

De rechter rijstrook op de Suurhoffbrug in de richting naar de Maasvlakte is al vanaf maandag 13 juli (20.00 uur) afgesloten in afwachting van de reparatie van de brug. De linker rijstrook blijft beschikbaar tot de nacht dat de reparatie wordt uitgevoerd. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 5 tot 10 minuten. 

Omleidingsroute
Verkeer vanuit Rotterdam richting Oostvoorne en de Maasvlakte wordt in de nacht en ochtend van vrijdag 17 juli op zaterdag 18 juli omgeleid via de A15, N57, N218 en N15. De vertraging is 10 tot 30 minuten.

Vervanging en renovatie
Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is één van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie
Kijk op de https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a15-tijdelijke-verbinding-suurhoffbrug/index.aspx voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl