Update: Brandweer, politie en ambulance uitgerukt naar hotel Nieuwerkerk

Nieuwerkerk – Op zondagavond 1 november om 21:49 is de brandweer met grote spoed uitgereden naar Hotel Nieuwerkerk aan de Parallelweg-zuid vanwege het afgaan van een rookmelder in het hotel. Het was een prio-1 melding, waarbij er mogelijk sprake is van een levensbedreigende situatie.

Waarschijnlijk was deze melding het gevolg van een onenigheid en mishandeling, die plaats vond in één van de hotelkamers. Meerdere personen raakten hierbij gewond, waarvan één persoon vanwege mogelijk hoofdletsel door de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

De politie, die met meerdere eenheden en voorbereid op een escalatie naar het hotel was gegaan, heeft een aanhouding verricht. Wat de aanleiding van de ontstane situatie in de hotelkamer was, is nog onduidelijk.

Update 3-11-2020: Volgens de politie ging een 18-jarige Fransman door het lint. Naar zeggen heeft hij meerdere deuren van kamers ingetrapt en ook heeft hij andere mensen aangevallen. De man was in het bezit van drugs en geld en tevens is een 31-jarige landgenoot aangehouden door de politie.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl