Uitvoering Zon op Zuidplas project ’t Blok gestart

Nieuwerkerk – Ook voor het derde project van Zon op Zuidplas, het jongerencentrum ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel, zijn alle certificaten verkocht. Donderdag 12 november is aan installateur Zonnefabriek de opdracht verstrekt om hier 88 zonnepanelen en toebehoren te plaatsen. Meteen die dag is het gebouw “geschouwd” en precies opgemeten zodat de technische voorbereidingen nu echt kunnen beginnen.

Het was deze zomer wel erg rustig wat nieuwe aanmeldingen betreft, maar daar is nu, mede door een forse publiciteitscampagne, weer een flinke toename te zien. Voorzitter Rob van Esseveldt: “We zijn blij dat mensen ondanks de coronacrisis nog steeds bereid zijn om te investeren in een beter klimaat”.

Op dit moment is Zon op Zuidplas in overleg met de gemeente over de beoogde locatie Comeniusschool in Nieuwerkerk ad IJssel. De hoop is dat deze binnen niet al te lange tijd opengesteld kan worden voor nieuwe inschrijvingen. Op dit moment kan nog worden ingeschreven op Gemeentewerf Zevenhuizen op www.zonopzuidplas.nl. Ook interesse voor de nieuwe locatie kan daar kenbaar worden gemaakt door een aanmelding voor de wachtlijst.

Op deze website staat ook alle informatie over wat het inhoudt om mee te doen met dit duurzame initiatief. “Zo komen wij toch steeds verder met ons doel om alle inwoners de kans te geven om deel te nemen aan dit mooie project”, aldus voorzitter Van Esseveldt.