Training Grenzen stellen

Zuidplas – Welzijn Zuidplas organiseert op vrijdag 11 september een training ‘Genzen stellen’ voor jongeren, volwassenen en senioren.

Vrijwilliger worden doe je o.a. omdat je denkt iets te bieden te hebben aan de ander. Maar je komt natuurlijk ook “iets halen”. Is dat halen en brengen in goede balans? En wat gebeurt er nou als de ander meer van jou verwacht of wil ontvangen dan jij kunt of wilt geven? Hoe geef je dan grenzen aan? Kan je “nee” zeggen? En als je dat zou doen, hoe ga je dan om met de teleurstelling van de ander? In deze training gaan we woorden als; “afstand en nabijheid, intimiteit en grenzen” onderzoeken en verder uitwerken aan de hand van eigen voorbeelden uit de praktijk.

Aan de orde komen of de eigen drijfveren invloed hebben op wat je verwacht van de relatie met de ander, waar is het jou om te doen?  Op welke momenten ervaar je spanning of wrijving als het gaat over wat jij en de cliënt verwachten van de relatie?  Als er meer van je gevraagd wordt dan je kunt/wilt geven, wat doe je dan?  Jezelf blijven in lastige situaties, voor jezelf kiezen, hoe doe je dat? Onderkennen en tijdig en duidelijk aangeven van grenzen, nee zeggen en zelfzorg en feedback geven.

Na de training ben je in staat om je eigen grenzen aan te geven met behoud van de relatie tot de ander. De training is bedoeld voor vrijwilligers die op zoek zijn naar hun ‘eigen grenzen’ en hoe daar mee om te gaan.

Locatie : Moerkapelle, vrijdag 11 september 09:00 – 17:00 uur, inloop vanaf 08:30 uur   

Trainer: Carla van Weelie 

Maximaal aantal deelnemers: 12 vrijwilligers

Voor de lunch op deze dag wordt gezorgd.

De exacte locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Deze training is gratis voor vrijwilligers.

Voor beroepskrachten wordt een bijdrage gevraagd van €100,00 per persoon

Aanmelden of informatie via 06-14763414 of mail naar romana@welzijnzuidplas.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl