Thuiswerkgewoontes tijdens de lockdown

Veel mensen werken, op advies van het kabinet, inmiddels alweer weken vanuit huis. Dat betekent dat je ’s ochtends niet meer op de fiets of in de auto springt, dat je broodtrommel al een paar weken met oude kruimels in je werktas zwerft en dat je nu echt zeker weet dat je nooit meer kantoorkoffie wil drinken. Je werkkleding hangt in de kast, en het matje in je nek kun je inmiddels met flair over je schouder gooien.

Met thuiswerken ontstaan ook nieuwe gewoontes. Zo gaan mijn vriend en ik niet meer aan het werk zonder de sloffen aan te trekken die mijn tante net voor de tweede lockdown voor ons gebreid had en spring ik bij de melding van mijn Fitbit zo vaak als het kan op om mijn 250 stappen per uur te zetten. Als de buren zouden kijken, zouden ze me slalommend rondjes zien maken langs de bank, salontafel en plantenbak… en nog een keer… en nog een keer.

Welke thuiswerkgewoontes heb jij ontwikkeld? Welke mok staat altijd naast je laptop? Welk tussendoortje gaat bij jou de boeken in als de ultieme corona-snack? Hoe heb jij je thuiskantoor ingericht om efficiënt en ongestoord te kunnen werken? Laat het ons weten met een foto en/of verhaal en stuur een mail naar redactie@dichtbijhetnieuws.nl