Stembureauleden gezocht voor de gemeente Zuidplas

Zuidplas – Op woensdag 16 maart 2022 is de verkiezing voor de gemeenteraad. Iedereen vanaf 18 jaar, die stemgerechtigd is, mag zijn of haar stem uitbrengen. 

Daarnaast is er in alle vier de dorpen ook op maandag 14 maart 2022 en dinsdag 15 maart 2022 een stembureau open tussen 7:30 en 21:00 voor het vervroegd stemmen.

In de gemeente Zuidplas wordt gewerkt met twee groepen, waarbij groep 1 ’s morgens het stembureau opent en in de loop van de middag worden ze afgelost door groep 2. Deze  tweede groep verzorgt samen met extra tellers op woensdag 16 maart 2022 ook het tellen van de stemmen na sluiting van het stembureau om 21:00.

De gemeente is op zoek naar extra (reserve) stembureauleden, indien je minimaal 18 jaar bent op de dag van de verkiezing en daarnaast ook stemgerechtigd bent kan je je aanmelden. Je hoeft niet in de gemeente Zuidplas te wonen.

Volgen stembureau-training

Indien u wilt deelnemen volgt u een online training, die wordt afgesloten met een eindtoets. Na het behalen van de eindtoets kunt u benoemd worden tot lid van een stembureau.

Aanmelden kan via onderstaande link:

https://www.zuidplas.nl/stembureauleden-gezocht