Scholenmarkt 2021 gaat digitaal

Zuidplas – Al jarenlang is er in januari een scholenmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel voor ouders/verzorgers en leerlingen van de groepen 8. In andere dorpskernen zijn er ook scholenmarkten waarop de VO-scholen zich presenteren. Dit jaar is dat ook zo, maar het gaat uiteraard iets anders in verband met de coronamaatregelen. 

Een scholenmarkt is bedoeld als een informatiemiddag/-avond waarop een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich presenteert aan ouders en toekomstige leerlingen. Deze scholen richten een informatiestand in. U kunt er met de leerkrachten van de diverse scholen praten om een indruk te krijgen van wat de aanwezige scholen te bieden hebben.

Dit jaar presenteren de VO-scholen van Rotterdam e.o. zich vanaf 21 januari via een uniek 3D-platform van GoMeet op de digitale scholenmarkt!  In januari komen zo ruim 10.000 leerlingen en 200 leerkrachten samen in één virtuele ruimte. Kinderen uit groep 8 kunnen zo op een leerzame, veilige maar vooral leuke manier de middelbare scholen in hun omgeving bezoeken en hopelijk een goede keuze maken.

Leerlingen en hun ouders, verzorgers, juffen en meesters kunnen zich hiervoor aanmelden via de website. Tevoren maken ze een eigen avatar aan om deze online scholenmarkt te bezoeken. Vervolgens kunnen zij op de dag zelf in de klas of vanuit huis de scholenmarkt virtueel bezoeken, informatie krijgen over de middelbare scholen en actief vragen stellen. Sommige stands bieden zelfs workshops of andere interessante activiteiten aan!

Afhankelijk van de regio kunnen de scholen bezocht worden:

Rotterdam Centrum, Noord e.o:
Donderdag 21 januari 2021

13:00-15:00 uur en 16:00-21:00 uur

 

Rotterdam Zuid e.o.:
Maandag 25 januari 2021

13:00-15:00 uur en 16:00-21:00 uur

 

Lansingerland, IJssel en Lekstreek e.o.:

Donderdag 28 januari 2021

13:00-15:00 uur en 16:00 tot 21:00 uur

Voor de gemeente Zuidplas is de datum 28 januari vooral van belang waarop in de middag en in de avond deze markt bezocht kan worden. Via deze link kun je meer informatie vinden over welke scholen er dan staan en je kunt je hier ook aanmelden. https://www.dedigitalescholenmarkt.nl/regio-blauw-lansingerland-lekstreek/

Graag tot ziens op deze digitale scholenmarkt!