Rob Stolk wint Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021

Zuidplas – De zesde Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2021 is afgelopen vrijdag 5 november door wethouder Jan Verbeek uitgereikt aan Rob Stolk. Rob Stolk ontving de prijs voor zijn hele oeuvre als kunstenaar, schrijver, cultuurmaker. Naast de prijs – een ontwerp van Piet Kouwenhoven –  ontving hij een geldbedrag van 850 euro en een oorkonde. De twee andere genomineerden, Stichting Steenovens Klein Hitland en Peter Lems ontvingen eveneens een oorkonde voor hun nominatie.

De feestelijke uitreiking vond plaats in Theater Swanla (Zevenhuizen) met ritmische muziek van Afslag 9, harp en zang door Reinilde Zevenbergen en Nathalie Mervort (MOZ’art), en poëzie door Marjanne Roeleveld.

Wethouder Jan Verbeek benadrukte in zijn toespraak dat er veel op het terrein van cultuur is gebeurd dankzij al die vrijwilligers die wekelijks in touw zijn. ‘Net zoals onze groeiende gemeente, inmiddels 46.000 inwoners – groeit cultuur met ons mee.’

Nieuwe juryvoorzitter gezocht
Voor Henk ten Hoopen was het de laatste keer in zijn rol als juryvoorzitter. Samen met de jury heeft hij het nomineren en uitreiken zes jaar begeleid en gecoördineerd samen met Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas en de gemeente.

De vacature voor een nieuwe voorzitter is vacant. Wie interesse heeft in deze functie, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, info@scnz.nl