RES Regio Midden-Holland organiseert kansentafels

De RES Midden-Holland hoort graag wat andere maatschappelijke organisaties en inwoners belangrijk vinden van het opwekken en opslaan van duurzame energie. Nederland is opgedeeld in dertig regio’s die allemaal een eigen energiestrategie (RES) opstellen. Ook de regio Midden-Holland maakt zo’n plan. In de RES wordt beschreven hoeveel duurzame elektriciteit en warmte opgewekt kan worden in Midden-Holland. En op welke manier dat gaat gebeuren. Waar gaan we windmolens of velden met zonnepanelen neerzetten? En hoe gaan we duurzame warmte  opslaan en naar de huizen brengen.

Daarom organiseert RES Midden-Holland een digitale bijeenkomst op dinsdag 1 december tussen 19:00 uur en 21:00 uur voor maatschappelijke organisaties.

Onder de regio Midden-Holland vallen de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk. Ben u betrokken bij een maatschappelijke organisatie, heeft u belangen in dit gebied en wilt u meedenken over de duurzame toekomst in dit gebied? Meld u dan aan.Maar ook voor de inwoners van het gebied Midden Holland worden bijeenkomsten georganiseerd. Kijk op www.resmiddenholland.nl/kansentafels/ voor de avond in uw woonplaats. Deze digitale bijeenkomsten starten vanaf 3 december.

Meer informatie over de Regionale Energie Strategie Midden-Holland is te vinden op www.resmiddenholland.nl.

Ook de provincie Zuid-Holland en de waterschappen Schieland en de Krimpenerwaard, Rijnland en Stichtse Rijnlanden praten mee. Zij hebben een belangrijke rol bij het maken en uitvoeren van de Regionale Energie Strategie (RES).

Door Louis Bekker