Reclameborden treinstations Nieuwerkerk en Gouda geven weer licht

Reclamebord in treinstation Gouda

Nieuwerkerk/Gouda – Sinds vorig jaar december is er geen reclame meer te zien op de borden bij alle treinstations in Nederland. Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda tonen de borden wat witjes, nu al meer dan tien maanden. Het gaat om ruim 5.000 reclameborden in heel Nederland waar geen reclame meer is te zien. De oorzaak heeft te maken met een besluit dat in 2011 door de NS genomen werd. Het spoorwegbedrijf sloot in dat jaar een contract af met ExterionMedia en Ngage Media.

Dit was tegen het zeer been van het Franse bedrijf JCDecaux. Zij stapten naar de rechter met als argument dat het uitbaten van reclameposters Europees aanbesteed had moeten worden. De rechter heeft het Franse bedrijf nu gelijk gegeven waardoor de borden nu wit zijn de NS daarnaast ook een schadevergoeding moet betalen aan JCDecaux.

Sinds dit weekend zijn de borden weer deels gevuld met eigen reclame. ‘Weetjes over het station’ is de slogan. Op deze borden wordt uitgelegd over onder andere groene stroom die de treinen met zich mee brengen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl