PvdA/GroenLinks presenteert kandidatenlijst

Zuidplas – Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft de PvdA-GroenLinks Zuidplas haar kandidatenlijst vastgesteld voor de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2021.

PvdA GroenLinks Zuidplas heeft gekozen voor een in alle opzichten diverse, vernieuwende kandidatenlijst waarop ook de ervaren kandidaten niet ontbreken.

De lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt aangevoerd door
Denise Leliënhof, is bekwaam, heeft brede interesse en heeft sterk verbindende eigenschappen, met een financiële en organisatorische achtergrond, als een frisse en enthousiaste nieuwkomer die lokaal zeer betrokken is

De nummer 2 is de ervaren lokale politicus Martin Damen, zittend raadslid en tevens de fractievoorzitter.

Sepideh Pouwels-Nahrvar is de nummer 3, zittend raadslid, gedreven en onverminderd gemotiveerd zal zich met haar brede interesse en een groen sociaal-liberaal tintje, voor ALLE bewoners van Zuidplas met extra aandacht voor jongeren, nieuwe politiek, kinderarmoede, de zorg en de kwetsbare groepen blijven inzetten.

Op 4 staat Jacques Bovens betrokken en ervaren raadslid, verbinder en deskundig in sociaal domein.

De nummer 5 is Anneke De Waal; warm en betrokkenpersoonlijkheid, zeer bekwaam en kent het politieke (net)werk goed en heeft expertise op sociaal domein en lokaal bestuur.

Op plek 6 en 7 staan twee nieuwkomers die beide totaal geen onbekende namen in Zuidplas zijn:

Nummer 6 is op de lijst is Danny Rombouts, die het wel en wee kent in Zuidplas en zich altijd zeer gemotiveerd voor diversiteit en inclusiviteit, ook via het Platform Gehandicapten & Chronisch zieken in Zuidplas voor o.a. leerlingenvervoer, onderwijs en voorzieningen voor gehandicapten en chronisch zieken tot ver buiten onze gemeente inzet.

Aad Stuivenberg, nummer 7, is een zeer ervaren en integere persoon met brede kennis en netwerk, een gedreven sociaaldemocraat, onze steun en toeverlaat.

Nummer 8 is Marinus is een gedreven pragmaticus met een no-nonsense mentaliteit

Naomi den Hollandereen verfrissende nieuwkomer met passie voor de samenleving en wens voor een inclusief en duurzaam Zuidplas die de komende tijd vooral de schakel zal zijn die jong en oud zal verbinden. Ons aanstormend talent is betrokken en actief lid van Jongerenraad Zuidplas en zal zich na haar afstuderen in 2022 onze fractie in ons voorgenomen progressief en sociale koers nog meer versterken. Zij staat op nummer 9.

En de laatste op de lijst is Frans Peelen is van veel markten thuis, deze van oorsprong econoom en planoloog en huidige penningmeester heeft als kerncompetenties oog voor complexe projecten en financiën en heeft ervaring in commissie ruimte. Frans is een sociaaldemocraat in hart en ziel, is bestuurslid van de fietsersbond Zuidplas en daarnaast heeft hij passie voor muziek en speelt hij gitaar in een band.

”Onze lijstduwer en voormalig fractievoorzitter van onze samenwerkende partij, Johan Helmer, is de hekkensluiter van de lijst. Als zittend raadslid, zal Johan zich na jarenlang actieve termijnen niet meer verkiesbaar stellen voor de Gemeenteraad; hij blijft wel actief en betrokken bij onze fractie.

Wij zijn trots op deze lijst. Met 3 vrouwen in de top 5, een leeftijdsverdeling tussen 20 en 76, kandidaten met verschillende expertise en culturele achtergronden, een mix van nieuwkomers en ervaren kandidaten en ook diversiteit op het gebied van werk en studie, presenteren wij de meest progressief en diverse kandidatenlijst van Zuidplas. Een lijst en een mix van meer dan 10 enthousiaste Zuidplassers die zich zullen inzetten om verschillen tussen mensen te overbruggen en veel dichter bij de inwoners staan!” schrijft Pvda/Groenlinks in een persbericht.

Binnenkort zal het verkiezingsprogramma bekend gemaakt worden en zal er ook van iedere kandidaat een meer gedetailleerde persoonlijke introductie op de website van de partij beschikbaar zijn.