ChristenUnie/SGP stelt vragen om reclames ‘second love’ voortaan te weren

Zuidplas – Op een aantal reclameborden in de bushokjes van Zuidplas is reclame voor de datingsite ‘second love’ geplaatst. Raadslid Cock van der Spek vraagt zich af welke invloed dat heeft op gezinnen en kinderen en of dit dat dan maar ‘normaal’ gevonden moet worden.

Graag ziet hij dat het college actie onderneemt om dit type reclame voortaan uit het straatbeeld te weren.

Van der Spek wil verder weten of het college zijn zorg deelt dat hierdoor relaties en gezinnen onder druk kunnen komen wat mogelijk tot echtscheidingen kan leiden.

Van der Spek: “De datingsite ‘Second Love’ roept op hoe je het beste vreemd kan gaan, zonder dat je partner het door heeft. Wetende dat echtscheidingen met name voor kinderen vaak een grote negatieve impact hebben vind ik dat we dit als gemeente niet moeten faciliteren. Het past ook niet in het beleid, we willen zorgen voor een gezond en veilig leefklimaat, juist ook voor kinderen. We hebben ons als ChristenUnie/SGP deze raadsperiode er juist sterk voor gemaakt dat meer inzet wordt gepleegd op het voorkomen van complexe scheidingen.”

De reclameborden zijn onder meer gesignaleerd in Zevenhuizen bij de Zuidplasweg ter hoogte van de begraafplaats maar ook op andere plekken in de dorpen van Zuidplas.