Professionaliseringsslag in de programma’s van het Leontienhuis

Foto: Leontienhuis.nl

Zuidplas – Het Leontienhuis is in juli 2015 van start gegaan en verbetert en ontwikkeld zich continu. Vanaf 1 april a.s. zijn de volgende programma’s vernieuwd: het ‘Leontienhuis EigenKracht Programma’, het ‘Leontienhuis Ouders en Naasten Programma’ en het inloopprogramma.

Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis.

 Toelichting vernieuwd aanbod per 1 april 2021: 

Leontienhuis EigenKracht Programma
Het Leontienhuis EigenKracht Programma is een zorgvuldig opgebouwd herstelprogramma om mensen met een eetstoornis te coachen naar herstel. Het programma is geïnspireerd op de succesvolle methode van Positieve Gezondheid. Samen met een Leontienhuis-coach werk je actief aan je herstel, met doelen en stappen die jij zelf bepaalt.

Meer informatie: stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Leontienhuis Ouders en Naasten Programma
Het is zwaar als iemand die je dierbaar is een eetstoornis heeft. De ziekte maakt veel gevoelens en emoties los. Bezorgdheid, wanhoop, boosheid, angst en hoop wisselen elkaar af. Het is vaak moeilijk om er met je omgeving over te praten. Soms kamp je met schuldgevoelens en vaak onderschatten andere mensen het probleem. Herken je dit, als vader, moeder, partner of vriend(in)? Met het Leontienhuis Ouders en Naasten Programma hebben we speciaal aandacht voor jou. Meer informatie: stuur een e-mail naar info@leontienhuis.nl.

Inloopprogramma, vanaf 1 april tegen betaling
Voortaan worden de  bezoekers ‘deelnemers’ genoemd, want dat klinkt een stuk actiever, vind je ook niet? En dat is precies het doel van het inloopprogramma: jou motiveren de stap te zetten naar een beter, mooier en gezonder leven. Een leven zonder eetstoornis. Het Leontienhuis steunt je hierin, maar jij hebt de regie. Wees welkom in onze woonboerderij in Zevenhuizen, om de volgende stap te zetten. Meedoen? Meld je hier aan.

Zie ook Leontienhuis