Praten? Laat zien dat je meedoet aan de klimaatdoelstellingen 

Als iedereen wat doet voor het klimaat, kan de CO2-uitstoot in Nederland gezamenlijk worden verlaagd. Dat is belangrijk voor de toekomst van onszelf en onze kinderen, ook in Zuidplas en Gouda. Gemeenten, waterschappen, bedrijven, energiebedrijven en brancheorganisaties, iedereen wordt opgeroepen om mee te doen met de Nationale Klimaatweken van 12 oktober tot en met 6 november en hun duurzame successen en ervaringen te delen met anderen.   

De Nationale Klimaatweken vinden plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op 12 oktober trapt minister Wiebes tijdens een evenement van het klimaatplatform onder leiding van Ed Nijpels de Nationale Klimaatweken af. Vanaf dat moment volgen er vier weken lang veel activiteiten, waaronder de politieke Klimaatdag.

Meedoen met de Nationale Klimaatweken kan vanaf 12 oktober, gedurende vier weken en jij of jouw organisatie bepaalt zelf hoe en op welke dag(en) je meedoet. Zoals bijvoorbeeld: Tijdens Open Dagen je duurzame projecten in de schijnwerpers zetten. Of presenteren van het duurzaamheidsverslag van je organisatie. Je kan webinars, debatten en bedrijfsbezoeken over verduurzaming organiseren. Ook kan je huizenbezitters helpen met zonnepanelen en het isoleren van hun woning. Of organiseer duurzame speurtochten en andere buitenactiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

Vragen mail naar klimaatweken@minezk.nl

Door Louis Bekker 

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl