Politie meldt nog niets over vondst drugslab in Nieuwerkerk

Foto: Nieuws op Beeld

De politie wil ondanks herhaaldelijk verzoeken nog geen enkele informatie vrijgeven over de inval van afgelopen dinsdagnacht. De politie viel rond 02.00 uur op de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel een bedrijfspand binnen.

Kort na de inval kwam er een groot onderzoeksteam ter plaatse. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is de gehele dag bezig geweest met onderzoek. Het gaat om de loods die achter het kantoorgebouw aanwezig. Deze loods was opgedeeld, waar twee bedrijven gebruik van maakten.

Een reclamebedrijf dat de andere helft van het gebouw huurde is aangedaan door de situatie. De eigenaar geeft aan dat hij niet wist wat er zich bij de buren afspeelde. Zijn toekomst is onduidelijk, er bestaat een kans dat de gemeente het gehele pand gaat sluiten. Dat zou betekenen dat hij veel kosten moet maken, en de tijd die het in beslag neemt niet kan inzetten om klanten te helpen.

Wat er precies in het pand is aangetroffen blijft gissen. Aangezien de politie nog helemaal niets wilt vrijgeven lijkt het erop dat het geen klein drugslaboratorium is geweest. Woordvoering van de politie Den Haag kon alleen vertellen dat het onderzoek nog loopt.