Platform Gehandicapten & Chronisch zieken Zuidplas op zoek naar vrijwilligers

Zuidplas – het Platform Gehandicapten & Chronisch zieken Zuidplas (PGCZ) krijgt het steeds drukker en dat is een positieve ontwikkeling, want PGCZ doet en praat graag mee in de samenleving.

Daarom is PGCZ voor verschillende projecten op zoek naar vrijwilligers. Wilt u zich vraag inzetten voor mensen met een beperking? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie via info@pgczuidplas.nl en/of 06-53705107

Bijvoorbeeld: PGCZ is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een handicap en/of chronische ziekte voor een voorlichtingsproject op basisscholen. Ook voor andere projecten zoekt PGCZ  vrijwilligers die zich, door het bestuur te ondersteunen, willen inzetten voor mensen met een beperking. De tijd die u investeert hoeft niet veel te zijn en is in overleg.

Voor het bestuur is PGCZ op zoek naar een penningmeester en algemene bestuursleden.

Samensterkdag
Heb jij een beperking en maak je gebruik van ondersteuning binnen de Wet langdurige zorg? En wil je graag meepraten over wat jij nodig hebt om fijn te kunnen leven en mee te doen? Kom dan naar de SamenSterkdag op 9 oktober in Goes. Ook naasten en begeleiders zijn van harte welkom. Op de agenda staan ‘Beter met elkaar samenwerken’ en leren over hoe je samen de kwaliteit van zorg en ondersteuning kan verbeteren. Ook is er allerlei informatie te vinden in allerlei stands en zijn er diverse workshops.

Met inachtneming van de RIVM maatregelen betreffende corona, kun je deelnemen in de ochtend (9.15 – 13.00u) of in de middag (13.45 – 17.00 u) in Buurthuis ‘de PIT’, Appelstraat 2a in Goes. Wil je een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar samensterk@iederin.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl