Oudheidkamers in Zuidplas weer open  

Foto: Historische Vereniging Moordrecht

Nieuwerkerk – Op zaterdag 1 augustus is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) open van 14.00 tot 17.00 uur. Te bekijken is o.a. een wisselexpositie ‘150 jaar Mr. P.D. Kleijgemaal’, een benedengemaal van de polder Prins Alexander aan de Bermweg 10. (in 1991 is het gemaal in zijn geheel vervangen). Adres Oudheidkamer: ’s-Gravenweg 6a in Nieuwerkerk aan den IJssel. (Maximale bezoekers tegelijkertijd is 10)

Moordecht – op zaterdag 8 augustus is de Oudheidkamer Het Weeshuis‘ weer open van 13:30 uur tot 16:30 uur en daarna weer elke twee weken op dezelfde tijden.

Oudheidkamer ‘Het Weeshuis’ is de thuisbasis van de Historische Vereniging Moordrecht (HVM). Met een uitgebreide collectie voorwerpen, kunstwerken, boeken, tijdschriften, kranten en andere documenten uit de geschiedenis van Moordrecht. Het adres van de oudheidkamer ‘Het Weeshuis’ is Westeinde 1 in Moordrecht, de ingang is achterom. (Maximale bezoekers tegelijkertijd is 4)

Zevenhuizen – het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ blijft nog even dicht en gaat pas begin september weer open. Het bestuur van de stichting heeft besloten de zomermaanden voor het publiek geheel dicht te blijven en deze periode te gebruiken om veranderingen aan te brengen in de opstelling en/of onderwerpen in het museum.

De toegang van de oudheidkamers is vrij met in achtneming van de RIVM maatregelen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl