Ook horeca in Zuidplas moeten voortaan gasten registreren

La Baraque in Zevenhuizen is ieder geval goed voorbereid op maandag 1 juni.

Zuidplas – Vanavond was de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge over nieuwe maatregelen van het coronavirus. Zo moeten bijvoorbeeld bezoekers van horecagelegenheden voortaan hun naam en contactgegevens opgeven als ze binnenkomen. Dat heeft het kabinet besloten. Zo kan er makkelijker bron- en contactonderzoek worden gedaan als er toch een uitbraak is. In ons omringende landen, zoals Duitsland, is dat al de regel.

In restaurants, cafés en op terrassen zijn echt alleen nog zitplaatsen toegestaan. Als er in de horeca, musea of pretparken een uitbraak van corona is, kunnen die zaken voor maximaal twee weken gesloten worden.

Dergelijke maatregelen konden al lokaal geregeld worden, maar premier Rutte benadrukte op een persconferentie dat het nu geen optie meer is, maar dat het moet gebeuren. Het kabinet haalt de teugels aan, omdat het aantal besmettingen de laatste tijd oploopt.

Burgemeesters
Het kabinet geeft de burgemeesters meer ruimte om op te treden. Zo kunnen ze bepalen dat horecagelegenheden uiterlijk om 12 uur ’s nachts dichtgaan en dat er bij betaaldvoetbalwedstrijden geen supporters mogen komen. “Als de cijfers daartoe aanleiding geven, gaan we die maatregelen opschalen naar landelijk niveau”, zei premier Rutte.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl