Online Training Bespreken van financiële problemen 

Zuidplas – Als vrijwilliger of professional komt je soms situaties tegen waarbij je vermoed dat er financiële problemen spelen. Maar hoe ga je het gesprek hierover aan? Wat heeft de ander nodig om hulp te aanvaarden?  Schaamte speelt vaak een grote rol om hulp te zoeken.

In deze online-training willen wij vrijwilligers en professionals extra tools geven om dit gesprek aan te gaan. Niet om alle problemen zelf op te lossen, maar wel om ervoor te zorgen dat de hulpvrager hulp gaat zoeken.

In het gesprek kan er veel ontkenning of weerstand voorkomen. Hoe ga je daarmee om? En wat zien de hulpvragers zelf als oorzaak en oplossing? Wat voor hulp is er dan mogelijk, en hoe blijf je zelf uit de vooroordelen en de valkuil dat je niet invult voor de ander?  Deze onderwerpen komen in de training aan de orde.

De training wordt gegeven op dinsdag 24 november 2020, Tijd: 13:30 – 15:30 uur.

Trainer: Edmond van Dijck van Samen010. De trainer heeft zelf ook ervaring met het begeleiden van mensen met financiële problemen.

Aanmelden en meer informatie  
Aanmelden kan via deze link en is mogelijk tot en met vrijdag 20 november 12:00 uur. Dit zodat alle voorbereidingen nog getroffen kunnen worden door de deelnemers. Informatie inwinnen kan door te bellen naar 06-14763414 of mail naar romana@welzijnzuidplas.nl.