Online in gesprek over Zuidplas Aardgasvrij

Zuidplas – Op 2 en 6 juli 2020 gaat gemeente Zuidplas online in gesprek met de inwoners van Zuidplas. We vertellen waar we staan met ons onderzoek naar mogelijke alternatieve warmtebronnen en we gaan vooral in gesprek met onze inwoners. Hoe kijken zij aan tegen bepaalde alternatieven en waar moeten we volgens hen rekening mee houden? Deze avonden zijn een vervolg van de informatieavonden in februari en maart.

Isolatie bus
Voor de inwoners die alvast aan de slag willen is ook het Duurzaam Bouwloket aanwezig. Zij vertellen meer over het gratis advies op maat die inwoners kunnen aanvragen en de collectieve inkoopacties van isolatiemateriaal. Op 3 juli is tussen 10.00 – 14.00 uur op de markt in Nieuwerkerk aan den IJssel bij het gemeentehuis de isolatie bus van het Duurzaam Bouwloket te vinden. Inwoners kunnen hier ook terecht met hun vragen over het verduurzamen van hun huis. Op 9 juli staat de bus tussen 10.00 – 14.00 uur op de markt in Zevenhuizen bij het dorpshuis Swanla.

Inschrijven en meer informatie
Inschrijven voor de avond kan via www.duurzaamzuidplas.nl/aardgasvrij. Op 2 en 6 juli is daar ook de livestream te vinden naar de onlinebijeenkomst. Via die livestream kan iedereen, ook zonder inschrijving, meedoen. Meer informatie over de avond en de aanpak is te vinden op www.duurzaamzuidplas.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de duurzaamheidslening en andere subsidies.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl