Ondernemers in Zuidplas: samenwerken en delen via online matchplatform

Zuidplas – Voor alle ondernemersverenigingen en de gemeente Zuidplas is deze tijd een goede aanleiding om voor bedrijven en organisaties in Zuidplas een digitaal matchplatform te lanceren onder de noemer ‘Parksharing Zuidplas Onderneemt’.

Het belang van lokaal samenwerken, samen delen en het matchen van vraag en aanbod werd de afgelopen maanden extra duidelijk. Meer dan ooit zien we lokale ondernemers elkaar helpen. Van de horeca tot de zorg, samen werken loont.

Lokaal samen delen is samen sterk
Bij steeds meer bedrijven groeit de vraag naar materialen, hulpmiddelen of extra mankracht, terwijl er bij andere bedrijven materieel stil staat of personeel beschikbaar is. Op Parksharing Zuidplas Onderneemt wordt dit zichtbaar en gematcht. Bedrijven kunnen zowel vraag als aanbod van allerlei zaken online plaatsen en onderling delen, verhuren of verkopen.

Denk aan: een heftruck, bestelbus, opslagruimte, parkeerplaatsen, reststromen- of materialen, overtollige voorraden, vergaderruimten, transportdiensten, kennis of personeel. Alles wat bij één bedrijf over is en bij het andere bedrijf juist nodig. Na de zomer kunnen bedrijven, maar ook de gemeente of het onderwijs, via Parksharing ook lokale projecten delen, zodat deze gezamenlijk opgepakt en uitgevoerd kunnen worden.

Veelzijdige voordelen
Voor bedrijven die aan de slag gaan met Parksharing zijn de voordelen veelzijdig: het zorgt voor minder verspilling, meer hergebruik en tegelijkertijd is het een extra verdienmodel. Ondernemers kunnen namelijk kosten besparen of omzet realiseren. Bovendien is het dé mogelijkheid om in contact te komen met buurbedrijven en meer lokaal samen te werken.

Eenvoudig, veilig en vertrouwd
Alle ondernemers, bedrijven, horeca, winkeliers, onderwijsinstellingen en organisaties gevestigd in gemeente Zuidplas kunnen gratis een account aanmaken. Vervolgens werkt het deelplatform heel simpel. Het verbindt bedrijven, maakt matches tussen vraag en aanbod en faciliteert online contact, veilige online betaling, overeenkomsten en reviews.

Circulair en lokaal ondernemen
Met Parksharing Zuidplas Onderneemt willen de gemeente en de betrokken ondernemersverenigingen circulair ondernemen én lokale samenwerking tussen bedrijven in de gemeente Zuidplas een extra boost te geven. Want, waarom zouden we een verre vriend zoeken als we een goede buur hebben?

Het platform is vanaf maandag 6 juli 2020 actief.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl