Nationaal Schoolontbijt met scholieren in Zuid-Holland

Schoolontbijt in Gouda

Zuidplas/Gouda/Capelle – Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema dat dit jaar centraal staat, is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Online opening

Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.

Schoolontbijtjes in Zuidplas, Capelle en Gouda

In de volgende plaatsen nemen één of meerdere scholen deel aan het Nationaal Schoolontbijt:

3-11-2020
obs IXIEJE – Moordrecht
ZMLK de Ark – Gouda
Auris Taalplein – Gouda
KC Goejanverwelle – Gouda
SBO De Oostvogel  – Gouda
De Vijfster – Capelle aan den IJssel

4-11-2020
CBS De Eendragt – Zevenhuizen
De GSG Leo Vroman – Gouda

6-11-2020
Montessorischool Nieuwerkerk – Nieuwerkerk aan den IJssel
Antoniusmavo XL – Gouda
Kesper College  – Gouda
Plaswijckschool  – Gouda
OBS de Wonderwind – Capelle aan den IJssel
OBS Klim- Capelle aan den IJssel

Steun voor educatief ontbijtevenement

Voor een half miljoen kinderen verzorgt het Nationaal Schoolontbijt jaarlijks in deze week een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt leuker en beter maken. In het pakket vinden kinderen dit jaar een boek van Kolletje & Dirk (over het meisje met de toverstokken) en placemats. Groepen 7, 8 en de brugklas krijgen een doe-boek met puzzels, recepten, persoonlijke tests en wist-de-datjes over gezond ontbijten.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl