De Kinderklimaattop in Zuidplas  

Zuidplas – Hoe stimuleren we onze ouders om energiezuiniger te zijn? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de kinderklimaattop van dit jaar. De leerlingen van basisscholen OBS IXIEJE, CBS de Reoboth en Montessorischool Nieuwerkerk hebben zich hierin de afgelopen maand verdiept. Aan de hand van een lespakket en een energiescan die zij thuis uitvoeren, bedenken zij in groepjes allerlei ideeën om hun ouders uit te dagen om met energiebesparing aan de slag te gaan. De beste ideeën pitchen zij op 4 november tijdens de digitale Kinderklimaattop van de gemeente Zuidplas.

De gemeente wil zo op een laagdrempelige manier kinderen in Zuidplas laten nadenken over energiebesparing thuis. De kinderen gaan op onderzoek uit wat zij thuis samen met hun ouders kunnen doen om de energierekening te verlagen. Daarmee helpen zij niet alleen het milieu een handje, maar worden ze ook uitgedaagd om met inventieve en creatieve oplossingen te komen.

Hoe kun je samen met je ouders energiezuiniger leven?

 

Tijdens de Kinderklimaattop op 4 november 2020 krijgen de leerlingen een duurzame workshop. In een quiz bepalen ze daarnaast welke school nu al de meeste kennis heeft over duurzaamheid. De school met het beste idee om hun ouders uit te dagen tot energiebesparing, wordt ten slotte uitgeroepen tot de winnaar van de Klimaattop en krijgt een leuke prijs. Samen met een professionele regisseuse gaan zij op pad om te leren hoe zij hun idee kunnen omzetten in een echt promotiefilmpje.

De Kinderklimaattop wordt georganiseerd door de gemeente Zuidplas in samenwerking met ODMH.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl