Molen4gang Tweemanspolder komende week verlicht

Foto’s: Jolanda Bakker, Zevenhuizen

Zuidplas – Als teken van waardering voor al het personeel dat gedurende de afgelopen maanden direct of indirect betrokken is geweest bij de bestrijding van COVID-19, zoals in de zorg, bij de politie en winkelketens , maar ook het onderwijs worden de vier molens in de Tweemanspolder de komende week van dinsdag t/m zaterdag tot 22.00u verlicht.

In deze week  voorafgaand aan de Open MonumentenDagen (OMD) op 12 en 13 september as. zal eveneens de voor het Rode Kruis uitgebrachte vlag “MET ELKAAR VOOR ELKAAR” op de molens zijn gehesen om de dank aan deze kanjers te benadrukken.

Op zaterdag 12 september vanaf 10.00 uur is er tevens een wandeling rond het Korenmolengat (https://bit.ly/3bnG3xp)  waarbij tevens de molen4gang langs de route ligt. Een mooie gelegenheid om de vier molens, die de afgelopen jaren zijn gerestaureerd in draaiende toestand te beleven.

Echter vanwege de CORONA-maatregelen en de hierbij gegeven sociale afstand van 1,5 m is het niet mogelijk om de molens binnen te bezichtigen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?

Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl