Maatregelen ter verlichting van de liquiditeitsdruk verlengd tot 1 oktober 2020

Zuidplas – De gemeentelijke maatregelen ter verlichting van de liquiditeitsdruk vanwege corona, geldig tot 1 juni 2020 worden verlengd tot 1 oktober 2020, dat heeft het college van B&W Zuidplas deze week besloten.

De maatregelen betreffende “het uitstellen van de inning van de toeristenbelasting en de precariobelasting voor terrassen. De heffingen voor de bedrijveninvesteringszone (BIZ) zullen tot 1 oktober niet worden verstuurd. Bedrijven kunnen een betalingsregeling afsluiten, bijvoorbeeld om te betalen in meerdere termijnen. Ook kan er een betalingsregeling worden afgesloten, als er sprake is van achterstallige betalingen. De invorderingsmaatregelen voor de lokale belastingen worden opgeschort voor bedrijven en instellingen. Voor huurders van gemeentelijk vastgoed bv voor sportvelden, wordt de huur (pacht) uitgesteld”.

In deze periode waarin liquiditeit van groot belang is, zal de gemeente Zuidplas geen betalingstermijn toepassen voor het betalen van facturen. Als de factuur voldoet aan de afspraken, zal de factuur direct betaalbaar worden gesteld.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl