Kerstbomeninzameling Zuidplas

kerstbomeninzameling

Zuidplas – Vanmiddag konden er in geheel Zuidplas op verschillende inleverpunten kerstbomen worden ingeleverd. Al dagen werden er door kinderen kerstbomen verzameld. En nu was het tijd om ze in te gaan leveren en om 0,50 cent per boom in ontvangst te nemen. Door alle dorpen heen zag je kinderen met bomen slepen, vaak ook wel geholpen door ouders.

In Nieuwerkerk aan den IJssel, moest er zelfs een ouder met een aanhangwagen worden ingezet. Deze jongens hadden namelijk 140 kerstbomen verzameld!

Ze hadden de afgelopen dagen meerdere keren rondjes door de wijk gemaakt en zelfs nog een avondrondje om al deze bomen te vinden en het lag dan ook helemaal vol in hun tuin met kerstbomen.

Op het Raadhuisplein lag na een tijdje een hele grote berg kerstbomen. De vrachtwagen moest drie keer met een grote container heen en weer rijden om alles van deze locatie op te halen.

Hopelijk komt er vanuit de gemeente nog bericht hoeveel bomen er precies zijn opgehaald. In ieder geval zullen dat er heel veel zijn!

Foto’s: Tamara Barning en Jeannine Den Hollander