Irritatie bij inwoners Zuidplas door lange wachttijden afvalbrengstation  

Afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel (foto: Louis Bekker)

Nieuwerkerk – Nog regelmatig duurt het 1 tot 1,5 uur voordat je de slagboom ziet van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel, waarachter inwoners van Zuidplas hun afval kunnen wegbrengen.

Dit wekt irritatie, ergernis en incidenten op bij de wachtenden. Door de coronacrisis en de intelligente ‘lock down’ zijn inwoners meer gaan opruimen, maar zijn tevens door de gemeente de toegangseisen in Nieuwerkerk aan den IJssel aangescherpt. Wel zijn de openingstijden verruimd, maar dit is nog steeds onvoldoende gebleken. Het afvalbrengstation in Zevenhuizen is in de coronacrisis periode gesloten, omdat daar niet aan de RIVM eisen voldaan kon worden.

Raadslid Chantal Bon-van de Griek (D66 Zuidplas) heeft intussen schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente inzake de situatie rondom de afvalbrengstations. Vragen die gericht zijn op het heropenen van het afvalbrengstation in Zevenhuizen. En of de gemeente bereid is de openingstijden van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel te verruimen, zoals een extra avondopening en/of zondagsopening. Ook wordt aan de gemeente gevraagd of zij heeft overwogen om de wachttijden bij het afvalbrengstation te verbeteren, bv. door via de cyclusapp de actuele wachttijden aan te geven.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl