Informatieavond Sociale Veiligheid ‘Voorkomen is beter dan genezen’

Zuidplas – Welzijn Zuidplas: als vrijwilligersorganisatie werk je vaak met en voor kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen of mensen met een beperking. Voor zowel deze groepen, als voor de vrijwilligers zelf moet de omgeving veilig zijn.

Daarom organiseert Welzijn Zuidplas op donderdagavond 8 oktober van 19:30– 21:30 uur een informatieavond voor bestuurders en (vrijwilligers)coördinatoren met trainer Carin van der Hor, expert Sociale Veiligheid. 

Hoe voorkom je grensoverschrijdend- of ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie en seksuele intimidatie? En als het zich toch voordoet, hoe handel je dan? Carin van der Hor, expert/adviseur Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en Platform Vrijwillige Inzet (NOV), zal die avond op deze vragen over het thema grensoverschrijdend gedrag dieper ingaan.
Tijdens deze bijeenkomst wordt aangegeven wat Sociale Veiligheid inhoudt en worden informatie en concrete handvatten gegeven om hier binnen de eigen organisatie mee aan de slag te gaan.
Aan de orde komen o.a.

– Wat is grensoverschrijdend gedrag en hoe vaak komt het voor?
– Hoe herken je het en hoe maak je het bespreekbaar?
– Het werken met VOG’s

– Het aanstellen van een vertrouwenspersoon en het opstellen van gedragsregels
– De regeling gratis VOG en E-herkenning
– Risico-inventarisatie. Aan het eind van deze avond weet je wat grensoverschrijdend gedrag is en wat je als organisatie kunt doen om dit te voorkomen. Je bent op de hoogte van de mogelijkheid van gratis VOG’s en weet wat er binnen je organisatie/vereniging nog moet gebeuren om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Aanmelden is verplicht en kan tot en met donderdag 24 september!

Wil je eerst nog meer informatie? Bel dan naar Jolanda (06-39882659) of stuur een mail naar vip@welzijnzuidplas.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl