Informatie kruidenbuurt in Zuidplas

Zuidplas – Wat weet je van de buurt waarin je woont? Daar kom je tegenwoordig eenvoudig achter, want ben je benieuwd naar je buren in de wijk, dan vertellen cijfers in de buurt waar je woont heel veel erover, kijk maar eens op allecijfers in je buurt  

Zelf wonend in de Kruidenbuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel levert dat voor mij informatie op over meer dan 100 onderwerpen voor de kruidenbuurt in de gemeente Zuidplas! Met grafieken, links naar meer informatie & een overzicht van alle cijfers in één tabel.

Voorbeelden: Aantal inwoners per jaar (1% daling)

Het aantal inwoners in buurt Zuidplas Kruiden is met 30 inwoners afgenomen (afgerond is dat 1%): van 1.665 in 2013 tot 1.635 in 2019. En de kenmerken van de 673 woningen in buurt Zuidplas Kruiden, zoals eigendom, bewoning, type woningen en bouwjaar zijn er ook te vinden.

Maar ook de gemiddelde WOZ woningwaarde in de Kruidenbuurt: Het gemiddelde van de WOZ-waarden (Wet Waardering Onroerende Zaken) in Zuidplas Kruiden was in 2017  € 219.000,  in 2019 is dat opgelopen naar € 258.000.

Het gemiddeld bruto jaarinkomen in de buurt Zuidplas Kruiden t.o.v. de andere wijken in Zuidplas is € 30.400,- en in de wijk Parkzoom is dat € 41.400 en € 25.600,- in Dorrestein zuid. Bevolking, leeftijdsgroepen: aantal en percentage inwoners per leeftijdscategorie, wonen er veel ouderen of juist jonge gezinnen in de wijk? In de Kruidenbuurt is de grootste groep tussen de 45 en 65 jaar oud.

Ook de burgerlijke staat is interessant om te zien in de kruidenbuurt, ca 41% is ongehuwd en 48% is gehuwd en ca 8% is gescheiden. Het aantal mannen is  48,3% t.o.v. van de vrouwen (51,7%) in de Kruidenbuurt.

Gegevens uit de gezondheidsmonitor: percentage van de inwoners in de Kruidenbuurt van 19 jaar en ouder dat heeft aangegeven ‘Sporter’ (54%), ‘Drinker’ (85%) of ‘Roker’ (18%) te zijn, het percentage inwoners waarvan de BMI op ‘Overgewicht’ ( 51%) duidt en een percentage dat ‘Mantelzorger’ (16%) is in de Kruidenbuurt.

De bevolking in de Kruidenbuurt is verdeeld naar autochtoon (85,3%), migratie westers (8,6 %) en migratie niet-westers (6,1%).

Met deze gegevens (en nog veel meer) heb ik hiermee een goede indruk gekregen van de wijk waarin ik woon. Maar ik denk dat de gegevens ook interessant zullen zijn als u overweegt om te gaan verhuizen en eerst een indruk wilt hebben van de wijk waarin u dan terecht komt. Voor informatie over uw eigen (toekomstige) wijk: kijk op link

Wat is Open Data (of ook wel Big Data genoemd) : door het combineren van opengestelde data en publiceren via bijvoorbeeld een mobiele of web toepassing, kunnen deze gebruikt worden door burgers, instellingen en organisaties. Op deze manier geeft de overheid open data waarde terug aan de samenleving. Er zijn vele voorbeelden van het hergebruik van Open Data, bijvoorbeeld buienradar die gebruik maakt van data van het KNMI. Ook op het gebied van veiligheid zijn er data beschikbaar, denk hierbij aan P2000 meldingen en aantallen aangiften. Deze data kunnen worden gebruikt om inzicht te bieden in de veiligheid van een bepaald gebied.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl