Gijs de Bruin is de Beste Klusser van regio Nieuwerkerk aan de IJssel

Nieuwerkerk – Gijs de Bruin heeft de regionale kwalificatie gewonnen van de Beste Klusser van Nederland-verkiezing, georganiseerd door Hornbach. Er waren duizenden aanmeldingen van klussers die foto’s van hun beste project lieten zien. Veel mensen stemden op Gijs, met zijn volledig gerenoveerde huis en tuin.

Zo werd hij één van de drie klussers uit de regio met de meeste stemmen. Vervolgens heeft hij in kwalificatieproeven laten zien dat hij de meeste vakkennis en handigheid in huis heeft. Nu mag hij gaan strijden voor de felbegeerde titel tijdens de landelijke finale op 8 oktober, waar hij de regio Nieuwerkerk aan de IJssel vertegenwoordigt.

Hornbach is ook dit jaar op zoek naar de Beste Klusser van Nederland. De strijd is weer in alle hevigheid losgebarsten. Er waren duizenden aanmeldingen en maar liefst 10.000 mensen hebben gestemd op hun favoriete klusser. Gijs de Bruin zat bij de drie klussers met de meeste stemmen uit regio Nieuwerkerk aan de IJssel. Hij mocht daarom meedoen aan een kwalificatieproef, die afgelopen week bij elke deelnemer thuis op anderhalve meter afstand werd uitgevoerd. De uitdaging? Een dakpanplaat op een dakbeschot monteren, sneller en beter dan de andere kandidaten. Gijs de Bruin: “Dat was wel even zweten, onder tijdsdruk en met de Hornbach-jury erbij. Echt behoorlijk aanpoten én opletten, want je moest de dakpanplaat zelf op maat maken en ze letten ook op of je het juiste gereedschap gebruikte. Maar het is gelukt: van de drie kandidaten uit de regio heb ik de proef het beste en snelste uitgevoerd. Nu ga ik door naar de finale!”

Landelijke finale
Die finale belooft spannend en spectaculair te worden. Op donderdag 8 oktober neemt Gijs de Bruin het op tegen de 14 finalisten uit het hele land. Iedereen kan dit thuis om 20.00 uur kijken via www.besteklusservannederland.nl. De winnaar van vorig jaar, Rauf Morad, kan zich de strijd nog goed herinneren: “Als je het terrein op komt, voel je de spanning al. Iedere klusser wil zich natuurlijk bewijzen. En als je dan ziet wat voor uitdagingen er klaarstaan, krijg je er heel veel zin in. Alles is groots opgezet en de uitdagingen zijn leuk om naar te kijken, en heel gaaf om te doen!” In drie rondes werken de deelnemers toe naar de grote finale, waarin de twee beste deelnemers hun krachten zullen meten. De Beste Klusser van Nederland krijgt de Gouden Hamer én landelijke roem. Een grote eer!

Kijken
De finale van Beste Klusser van Nederland is op donderdag 8 oktober om 20.00 uur voor iedereen te zien op: www.debesteklusservannederland.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl