In alle dorpen in Zuidplas prikbussen van de GGD

Corona-prikbus in Lekkerkerk

Zuidplas – Iedereen die 12 jaar of ouder is kan vanaf volgende week zonder afspraak een coronavaccinatie (Pfizer) halen in de GGD-prikbussen in alle dorpen in Zuidplas. Er staan nu iedere week 4 prikbussen in de gemeente Zuidplas: op woensdag in Moordrecht en Moerkapelle, op donderdag in Zevenhuizen en op vrijdag in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Locaties en openingstijden
Moordrecht: bij de ingang van het zwembad aan de Sportlaan 3, iedere woensdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Moerkapelle: op de parkeerplaats bij Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, iedere woensdag van 14.00-18.00 uur.

Zevenhuizen: op de parkeerplaats bij Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, iedere donderdag van 14.00-18.00 uur.

Nieuwerkerk aan den IJssel: op het parkeerterrein naast zwembad Polderbad, Sportpark Dorrestein, Iersestraat 15, iedere vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Bij Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen en Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle zijn hierdoor enkele parkpeerplekken niet beschikbaar gedurende op-, afbouw en tijd dat de prikbus er staat.

2e afspraak na minimaal 3 weken
Ter plekke plannen medewerkers meteen een 2e afspraak in. Die is dan na minimaal 3 weken. Er is altijd een corona-arts aanwezig die graag informatie geeft en alle vragen beantwoordt. 

Makkelijk en laagdrempelig
De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Zuidplas en de GGD Hollands Midden. De bedoeling is om op 30 plekken in de regio prikbussen te plaatsen, zodat meer mensen zich kunnen laten vaccineren. Makkelijk, dichtbij en zonder afspraak (wel een ID-bewijs en mondkapje meenemen). 

Meer informatie over vaccineren
Ga voor meer informatie over vaccineren naar www.ggdhm.nl, www.rijksoverheid.nl of www.zuidplas.nl/vaccineren