Hoera: de pakjesboot van Sinterklaas is gearriveerd in Scheveningen

Foto: Els van Asten, kunstenares in Scheveningen

Heel goed nieuws, ondanks de coronatijd is de Sint met alle Pieten aan boord van de pakjesboot, aangekomen in Scheveningen. Dit jaar vanwege de coronamaatregelen weliswaar zonder publiek, maar hier vaart hij de tweede haven van Scheveningen in om te gaan aanmeren.

In veel gemeenten (en in Zuidplas) is al aangegeven dat Sinterklaas met zijn Pieten, vanwege corona, zoals dat in vorige jaren ging, niet met veel belangstellenden, kinderen, de burgemeester en de kinderburgemeester groots binnengehaald kan worden. Maar dat weerhoudt de Sint en zijn Pieten niet, ze zijn in het land en zullen toch van zich laten horen en zien. Wellicht gaat dat meer online gebeuren en natuurlijk via allerlei video’s die opgenomen zullen gaan worden.

De komende weken zijn vooral de Pieten heel druk om creatieve manieren te bedenken en uit te voeren, om toch langs te kunnen komen bij de vele kindertjes in Nederland om de schoentjes te kunnen vullen en de pakjes waarnaar ze uitkijken uit te delen.

Want die pakjes moeten natuurlijk wel afgeleverd worden dit jaar, ondanks de beperking door de corona maatregelen. We kijken er allemaal met spanning naar uit, hoe Sint en Piet dit in al die gemeentes en in Zuidplas gaan doen.

Maar een gehele geruststelling voor iedereen, Sinterklaas en de Pieten zijn in het land en onlangs aangekomen in Scheveningen, helemaal vanuit Spanje.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl