Dienstregeling treinen per 2 juni

Vanaf 2 juni rijden de NS (Nederlandse Spoorwegen een dienstregeling in nationaal belang. Dit betekent dat reizigers grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunnen maken. ”Wij willen niets liever dan al onze reizigers weer verwelkomen” vertelt een woordvoeder van de NS. De trein blijft daarom voorlopig voor reizigers die echt noodzakelijk moeten reizen.


De maatregelen in het kort

  • Neem alleen plaats op treinstoelen die met groene stickers zijn aangeduid
  • Maak gebruik van een mondkapje
  • Houd voldoende afstand in de trein en bij het in- en uitstappen
  • Raak zo weinig mogelijk aan
  • Reis alleen als dat echt nodig is

Vanaf 2 juni rijden de treinen weer de reguliere dienstregeling, met uitzondering van een aantal nachttreinen en enkele andere treinen. Om dit verantwoord te doen stellen zij 50% van de treinstoelen beschikbaar. Deze stoelen zijn met groene stickers aangeduid.

Daarnaast verplicht de overheid per 1 juni het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer. Deze mondkapjes zijn bij diverse winkels op het station en in veel stationsautomaten te koop. De NS vraagt reizigers om het mondkapje tijdig voor het instappen op te zetten. Kijk voor meer informatie over gebruik van mondkapjes in het OV op de website van de Rijksoverheid.

Station Nieuwerkerk

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl