Ard Bakker (ChristenUnie/SGP) nieuw raadslid in Zuidplas

Zuidplas – De verwachting is dat Ard Bakker op 10 juni in de raadsvergadering van de gemeente Zuidplas wordt geïnstalleerd als vervanger van de terugtredende raadsnestor Aart Slobbe.

Omdat Slobbe alleen afscheid kon nemen in een fysieke raadsvergadering is zijn vertrek sinds medio maart door de Coronacrisis uitgesteld, voor de beëdiging van zijn vervanger Bakker geldt hetzelfde. Dit geeft wel een uitdaging voor de gemeenteraad om in de online vergadering van 10 juni ook een fysiek deel in te lassen binnen de RIVM regels. 

Sinds maart 2002 was Slobbe raadslid en al die jaren was hij de financieel specialist van de fractie van de ChristenUnie/SGP. Eerst in Nieuwerkerk aan den IJssel binnen de SGP en vanaf 2010 in de fusiegemeente Zuidplas. Met Ard Bakker lijkt een passende vervanger gevonden te zijn, want Bakker is adviseur op het gebied van Financiën en Bedrijfsvoering binnen de publieke sector. Bakker was al actief als fractieadviseur van de fractie ChristenUnie/SGP in Zuidplas.

Slobbe wilde in 2018 al afscheid te nemen, maar de fractie vroeg hem nog twee jaar aan te blijven, die periode is nu voorbij en Ard Bakker is er klaar voor om zijn functie over te nemen.

Ferry van Wijnen (VVD) wordt de nieuwe raadsnestor.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl