GroenLinks, DENK en PvdA pleiten voor een verbindend en inclusief cultuurbeleid in Zuid-Holland  

Foto: Peter Hall

Inwoners van Zuid Holland en toeristen vanuit de hele wereld kunnen genieten van het mooie culturele erfgoed van Zuid-Holland. Maar het aanbod kan inclusiever. GoenLinks, Partij van de Arbeid en DENK hebben het College van Gedeputeerden gevraagd om ervoor te zorgen dat cultureel erfgoed van Zuid Holland toegankelijk en aantrekkelijk is voor álle Zuid-Hollanders. 

Ariëtte Kasbergen (GroenLinks): “Er zijn meerdere perspectieven mogelijk op onze geschiedenis en ons erfgoed. Afhankelijk van je achtergrond en herkomst zul je er op verschillende manieren naar kijken en het anders beleven. We zien in dat opzicht steeds meer maatschappelijke discussie ontstaan, én bewustzijn.”

Paulien van der Hoeven (Partij van de Arbeid): “Het aanbod is nu nog te vaak eenzijdig gericht op autochtoon, hoogopgeleid publiek van middelbare leeftijd. Bij het aanbieden van rondleidingen of tentoonstellingen moet telkens worden gevraagd: “Voor welk publiek is dit gemaakt? Voor wie is dit herkenbaar? Daarnaast zou aandacht voor ons koloniale verleden op zijn plaats zijn”

Metin Ҫelik (DENK):  “Juist in het cultureel erfgoed moeten we meer rekening houden met ervaringen en emoties van álle Zuid Hollanders. We willen een inclusieve provincie zijn, dus moet het aanbod van cultureel erfgoed ook interessant zijn voor álle Zuid-Hollanders.”   

Naar aanleiding van de vragen van DENK, GroenLinks en PvdA heeft de Provincie zich voorgenomen om het provinciaal beleid voor cultureel erfgoed te evalueren en waar mogelijk te verbeteren.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl