Goede doelen golfweek in Hitland brengt 30.000 euro op

Nieuwerkerk – De jaarlijkse ‘Goede doelen golfweek’ van Golfbaan Hitland heeft een bedrag van € 30.000,- opgebracht. Dit jaar had de golfweek van 7 t/m 12 september een zilveren randje, vanwege het 25-jarig jubileum van Golfbaan Hitland in september 2020.

Met het thema “Sportief & Culinair genieten” zijn tijdens de golfweek dagelijks diverse openbare evenementen georganiseerd, waarbij de baan kosteloos ter beschikking is gesteld voor het goede doel. Alle deelnemers aan de golfweek hebben een 9 of 18 holes ronde gegolfd in combinatie met een dagelijks wisselend programma op het gebied van borrel, lunch en/of diner. Daarnaast waren er extra opbrengsten door een loterij en een veiling.

De week begon op maandag met een Golfplaza event, op woensdag was er Wine & Oysters, op donderdag de Hitland’s Silver Cup met de spelvorm ‘Texas Scramble Strokeplay’ en op zaterdag was de afsluiter van de golfweek met ‘Hitland Open’ met twee handicapcategorieën: Handicap 19.0-36 (Individueel Stableford) en Handicap 0-18.9 (Individueel Strokeplay, Hitland Baanrecord)

De goede doelen: Het grootste gedeelte van de opbrengst (18.500 euro) komt ten gunste van Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (verzorgingsgebied Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel). Deze stichting helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen.

Voor Stichting Zuidplas Helpt is een cheque ter beschikking gesteld van 7.500 euro voor de sponsoring van 150 kerstpakketten. Stichting Zuidplas Helpt zet zich in voor mensen die zich in een schrijnende, uitzonderlijke situatie bevinden waarbij (financiële) voorzieningen tekortschieten of zelfs ontbreken.

Een bedrag van 2000 euro is gereserveerd om in Hit eten & drinken een diner voor alleenstaande ouderen te organiseren tijdens de feestdagen. Het resterende bedrag van 2000 euro is beschikbaar gesteld voor sponsoring van jeugdgolf, als budget om in samenwerking met Golfclub Hitland allerlei leuke activiteiten te organiseren voor jeugd en de promotie van jeugdgolf. Dankzij Golfclub Hitland is het bedrag verdubbeld naar 4000 euro.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl