Foto expositie ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’ te zien in de Reigerhof

Foto Louis Bekker

Zuidplas – In het voorjaar organiseerde de stichting Steenovens Klein-Hitland, vanwege het 10 jarig bestaan van de gemeente Zuidplas voor alle inwoners in Zuidplas (van jong tot oud) een foto project met als thema ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’.

Het resultaat van de vele inzendingen is nu als expositie in winkelcentrum de Reigerhof een weg door de Zuidplas dorpen begonnen. De eerste locatie is de leegstaande winkelruimte naast de vishandel in de Reigerhof. Over een maand gaat de expositie weer op stap, naar bijvoorbeeld het dorpshuis Op Moer in Moerkapelle, Swanla in Zevenhuizen en de bibliotheek in Moordrecht. De exacte locaties worden nader bekend gemaakt.

De door de inwoners ingestuurde foto’s kunnen fysiek en digitaal (via een QR-code) worden bekeken en geven een beeld van de natuur om ons heen en een indruk van elkaars dorpen, waarin we wonen, werken en leven.

Het fotoproject ‘Zuidplas bindt – Zuidplas verbindt’ gaat over de bewoners en gebruikers van de Gemeente Zuidplas. Wat is dat toch voor een gebied waar je dagelijks verblijft’? Wat is het mooie, bijzondere of misschien wel het heel gewone dat je deelt met je familie, buren, je collega’s of de mensen van de school of vereniging? Het is nu te zien.

Door Louis Bekker

 

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl