Expositie Leefgoed Beeldentuin maand verlengd

Nieuwerkerk – De Beeldentuin op Leefgoed de Olifant op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel kon vanwege de Coronacrisis pas een maand na de geplande datum open gaan. De organiserende stichting Leefgoed de Olifant heeft daarom besloten de sluitingsdatum die op 13 september was gepland, een maand op te schuiven naar zondag 11 oktober.

Ariann Kraaijeveld en Bart Belonje van de Beeldentuin zijn blij met het besluit. ‘Dat biedt bezoekers meer ruimte. Ook voor de kunstenaars is het prettig dat we hun werk gedurende de afgesproken tijd kunnen tonen,’ meent Belonje.

U kunt de Beeldentuin gratis bezoeken van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Er ligt een looplijst met meer informatie over de meer dan veertig grote werken die worden tentoongesteld van gerenommeerde kunstenaars uit heel Nederland.
Naast de beelden vindt u er land art-objecten die zijn gemaakt in het kader van 10 jaar gemeente Zuidplas. Dit is de aanloop naar land artfestival Hit land art dat, dat, als het aan Bart Belonje ligt, moet plaatsvinden in Park Hitland in 2022.
Parkeren kan bij Restaurant & terras De Dames, Groenendijk 325. Hier kun je ook je e-bike opladen.

De finissage, zoals de feestelijke afsluiting heet, is nu dus op zondag 11 oktober.
Vanaf 17.00 uur zijn dan de meeste deelnemende kunstenaars op het terras van De Dames om dit te vieren. U daarbij welkom om dan te komen en te horen wat ze over hun werk te vertellen hebben.

Groepen die een rondleiding onder begeleiding van een gids willen, kunnen contact opnemen met bart@bartbelonje.com

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl