Einde werkzaamheden Hoofdweg deze week in zicht

Nieuwerkerk/Capelle – Op vrijdag 19 juni ruimt de aannemer de laatste materialen en verkeersafzetting op en moet de reconstructie van de Hoofdweg zorgen voor een snellere doorstroming en een betere verkeersveiligheid van het verkeer tussen Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en de wijk Nesselande.

De afgelopen periode is de bestrating vervangen op de parallelwegen van de Hoofdweg en een geluidsscherm aangebracht bij de rotonde. In de periode tot en met 19 juni werkt een hovenier aan het afwerken en inzaaien van de bermen. Daarnaast wordt er nog een geleiderail bij de rotonde geplaatst. Om de inrichting compleet te maken, komen er later nog heesters op de Hoofdweg. Deze worden in het plantseizoen (oktober tot en met maart) aangebracht, omdat de kans groot is dat ze het nu niet overleven.

De reconstructie van de Hoofdweg is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel. De huidige weg is aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. De bypasses bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde zorgen voor een betere en snellere doorstroming. Ook kunnen fietsers nu veiliger oversteken doordat de oversteekplaatsen voor fietsers zijn verlegd. De nieuwe weg heeft geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg zijn geheel (her)bestraat.

Meer informatie www.rotterdam.nl/hoofdweg

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl