Een weekend griezelen in Nieuwerkerk

Nieuwerkerk – Er was veel te griezelen dit weekend in Nieuwerkerk ad IJssel.
Vrijdagavond was Speeltuin IJsselkids veranderd in de griezeltuin, de
vrijwilligers hadden de speeltuin omgetoverd in een Halloween speeltuin,
zo was er een spooktunnel verschenen.

Maar konden de kinderen ook geschminkt worden in enge creaties en kon iedereen die dat wilde op de foto in zijn kostuum. Ook liepen er door de hele speeltuin personage uit
films en konden de kinderen wat te eten en drinken halen. En wat natuurlijk het allerleukste was, de speeltuin bleef open terwijl het donker werd.

Op zaterdagavond werd voor de 3de keer een Halloween tocht georganiseerd in de kruidenbuurt, dit jaar deden er ongeveer 50 huizen in de wijk mee. Het organiserende buurtinitiatief zorgt ervoor dat op een centraalpunt een adressenlijst op te halen is van huizen die meedoen, waarna iedereen zijn eigen route kan lopen door de buurt. In de buurt leeft het ook echt, want veel mensen hebben zowel buiten als binnen hun huis versierd en doen ook verkleed de deur open.

Er was heel veel belangstelling vanuit de jeugd en je zag overal groepjes lopen die op weg waren naar het volgende huis. De organisatie heeft zelfs nu al bericht ontvangen van bewoners die dit jaar niet meededen, maar dat volgend jaar wel willen doen.