Nick van Zon is de nieuwe Nachtburgemeester van Gouda

Gouda – De kogel is door de kerk, Nick van Zon (30) is dè nieuwe Nachtburgemeester van Gouda. Van Zon moest de strijd aan gaan met Chris Bellekom en Stef Vergeer. Van Zon stond halverwege de strijd al op flinke voorsprong in stemmen en heeft uiteindelijk met ruime hoeveelheid procent van de stemmen ook de begeerde titel Nachtburgemeester van Gouda naar binnen gesleept.

De geboren en getogen Gouwenaar is geen onbekende in de horeca wereld in Gouda. Met meer dan tien jaar ervaring in de horeca zoals de Zalm, Kruim en de Koffiefabriek en zelf een liefhebber van een biertje in de kroeg, weet hij als geen ander wat de positieve en negatieve kanten zijn van het uitgaansleven en de horeca in Gouda. De andere twee kandidaten streden net als van Zon om de titel. Bellekom staat bekend om zijn gedichten en deed ook meerdere malen een poging om de stadsdichter van Gouda te worden. Vergeer is een bekend gezicht van So What! in Gouda.

De campagne van Nick van Zon ging voornamelijk over de veiligheid in de stad, bruisend uitgaansleven en ook vond hij dat de LHBTI-community meer aandacht moet krijgen. ”Voor lhbti’ers wordt nu bijna niets georganiseerd, behalve bij Cafeetje Heeeurlijk” vertelde van Zon in het AD Groene Hart.

Van Zon volgt Malou Dusseldorp op. Zij begeerde drie jaar lang de titel als Nachtburgemeester van Gouda. Dusseldorp overhandigt ook de Instagram van de Nachtburgemeester Gouda aan Nick van Zon.