Deelnemers Zonnebloem Nieuwerkerk naar Zomerlunch

Foto: Zonnebloem Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk – Het was de eerste activiteit op locatie van de Zonnebloem sinds februari. In de coronatijd hebben de vrijwilligers de deelnemers wel regelmatig gebeld, bezocht en boodschappen voor ze gedaan, maar door corona was een samenkomst niet mogelijk.

Zodra de Zonnebloem gasten arriveerden op het terras van restaurant Perron werden ze naar hun plaats geleid. De mensen zaten allemaal op 1,5 meter van elkaar. De Zonnebloem had voor iedere deelnemer een mondkapje, een flesje handgel en desinfecterende handdoekjes. Zo kon de bijeenkomst veilig corona-proof van start gaan. De eerste drankjes werden opgenomen en als vanouds was iedereen weer in gesprek met elkaar.

Wethouder Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas kwam langs om officieel het startsein te geven van de Zonnebloem loterij. Dat deed hij door een volledig boekje namens het college te kopen. In zijn begeleidend verhaal blikte hij terug op 40 jaar geleden, het jaar dat de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem van start ging. Het was ook het jaar dat hij met zijn vrouw trouwde.

Terwijl er gewacht werd op het uitserveren van de lunch was er voor iedere aanwezige de gelegenheid om loten te kopen. Direct na de lotenverkoop werden de eerste bestellingen gereserveerd. De Zonnebloemgasten aan de Zomerlunch waren voor het eerst deze middag stil. Genietend van lunch en een lekker wijntje, biertje of fris op het fantastische terras van Perron bleek iedereen wel tevreden. De lunch werd afgesloten met een cappuccino of thee met een heerlijke bonbon.

Ondanks de beperkingen waar momenteel tegenaan gelopen wordt, probeert de Zonnebloem toch leuke en veilige acties te bedenken voor de deelnemers.

De zonnebloem roept mensen op, om als ze daar ideeën voor hebben, contact met ze op te nemen. Samen wordt dan bekeken of die ideeën uitgevoerd kunnen worden. Voor meer informatie zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. De afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel viert dit jaar haar 40 jarige jubileum.

Op de website https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel ziet u een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl