De Week van het Water in Zuidplas

Zuidplas – Wat heeft het wisselende weer voor invloed op onze leefomgeving? Van 3 tot en met 9 mei organiseert de gemeente Zuidplas ‘De Week van het Water’. Daarin vertellen wij u meer over onze inspanningen. Het wordt een week met veel informatie en leuke acties! Wat dacht u bijvoorbeeld van een interessante webinar over water, droogte en hitte (klimaatadaptatie). U kunt zich hier nu al voor aanmelden. Ook delen we gratis appel- en perenbomen uit en gaat de subsidie Klimaatadaptatie in die week van start.

Wethouder Jan Verbeek: “Bomen zorgen voor een natuurlijk opvang van het regenwater, verbeteren de leefbaarheid in buurten en wijken én vergroten de biodiversiteit. Daarom delen wij in de week van het water fruitbomen uit. Wilt u een gratis appel- of perenboompje? Meld u zich dan even aan via onze website. Ook ik plant in mijn tuin een appelboompje. Samen maken wij Zuidplas leefbaar.”


Webinar klimaatadaptatie
Op maandag 3 mei is er een webinar over Klimaatadaptatie. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 19.30-20.50 uur. Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard vertelt meer over klimaatadaptatie en onze watersystemen. Nanning Dijkstra, beleidsadviseur openbare ruimte gemeente Zuidplas vertelt meer over resultaten van de stresstesten die in 2020 in Zuidplas zijn gehouden en legt uit wat wij met de resultaten doen.

Fruitbomenactie: Fruitig en groen Zuidplas
Alle inwoners van Zuidplas kunnen op 6, 7 en 8 mei een gratis een appel- of perenboom ophalen. Het zijn nog kleine boompjes, die maximaal 2 meter hoog kunnen worden. Met deze bomen helpen wij Zuidplas te vergroenen. Heeft u belangstelling voor een van de fruitbomen? Meld u zich dan nu vast aan. U kunt tot en met 1 mei doorgeven of u een fruitboom wilt en waar uw keus op valt.

Aanmelden voor webinar en fruitbomen
Belangstellenden kunnen zich nu voor de webinar en een fruitboom al aanmelden.

Dat kan via de website  https://www.duurzaamzuidplas.nl/weekvanhetwater/